Barnvänliga turer

Vi har sedan många år erfarenhet av att guida familjer med barn i olika åldrar och vet hur man ska lägga upp det för att alla i familjen ska få behållning av turen.

Att tänka på
Under sommaren kan det vara mycket varmt och barn har svårare än vuxna att reglera temperaturen. Glöm inte vatten, solhatt och solkräm! Klokt att medföra någon form av matsäck, frukt eller kex.

Här följer våra förslag till barnvänliga turer:

  • Colosseum är barnens favorit och kan eventuellt kombineras med antingen Palatinen med utsikt över Forum Romanum eller kyrkan San Clemente med spännande underjordiska hus från romartiden.
  • Peterskyrkan är ett måste och ingen, varken stor eller liten, kan undgå att imponeras av dess dimensioner. Kupolbestigning är en höjdare. Notera att barnvagnar inte får medföras inne i kyrkan utan måste lämnas till förvaring en trappa ned.
  • Castel Sant’Angelo är en summa av Roms fängslande historia, från kejsargrav till påvlig fästning och hissnande utsikt från takterassen. Kafé finns.
  • En stadspromenad passar alla, liten och stor, gammal och ung. Kan inkludera olika “måsten” som Spanska Trappan, Trevifontänen, Pantheon, katterna på Argentinatorget och Piazza Navona men kan också gå i andra banor. Våra glasstips ingår.

Andra aktiviteter for barnfamiljer:
Villa Borghese, stor central park med cykeluthyrning och litet barntåg. Kasperteater på Gianicolo-kullen (söndagar). Bad i Medelhavet, ta pendeltåget till Ostia. Tidsmaskinen Time Elevator.

Låt barnen bli konstnärer! Vi känner till en ateljé där både barn och vuxna kan få pröva på att skapa en mosaik eller fresk. Detta kan eventuellt kombineras med en guidning.

guideirom_Barnvänligt  guideirom_Barnvänligt_2